B
  

Fotos af Valentin Simankov

  
Ved Blodkirken i Skt. Petersborg i Rusland findes en stort marked hvor turister handler. Her kan man købe rav, ikoner,  lakarbejder, pelshatte, bøger og anden fin suvenirs. Et spændende og dejlig sted.

 

I bunden af markedet sælger en sød ung pige fotos fra sovjet tiden udført af den lokale fotograf Valentin Simankov. Gennem flere år har jeg besøgt hendes spændende bod, og købt fotos til min gave skuffe.

 

Det er billeder der på en gang rummer flere fortællinger. Øst-nostalgi blandt med erindringer fra et eget personligt liv med en kvinde og en familie, - der var en gang, -  i en anden tid.

 

Valentins daværende kone lever nu et  liv i Vesteuropa. Han er stadig i Skt. Petersborg. Fremkalder sine gamle billeder og dekorerer dem som  små postkort-agtige collager.

 

 Deres børn  er  store nu og er et andet sted i deres liv og i Europas urolige liv. De er fastholdt på filmen, og skal stadig bringes frem, og fortælle om et liv der var.

 

Kvinden, - der var og er  i hans liv ses stadig på smuk vandring over en af broerne  ved Vinterhaven, der ligger så smukt  ud mod den frosne Neva-flod.

 

Du kan mødes Valentin Simankov på  ved at søge på nettet. Søg på:  Simankoff.ru og møde flere sider af hans kunstneriske univers, - eller du kan besøge det fine marked ved Blodkirken.

Lars Bang Jensen  | bangforlag@gmail.com