Egholm Gl. SkoleGennem måske 35 år har jeg arbejdet i bestyrelsen der sikre den daglige drift Egholm Gl. Skole. Lige nu varetager jeg også arbejdet med at udleje skolen.

Du skal ringe til mig på telefon 5329 4407 eller sende mig en mail, hvis at du skal have noget at vide. Det går også at sende en SMS; - så vil jeg vende tilbage til dig med information om skolen er ledig og vi kan tale om priser m.v. Det koster ca. 3.000 kr. at leje skolen med en overnatning i week-enden. Denne pris er for et privat lejemål. Det er billiger hvis at en skole, et fritidshjem eller en spejder trup skal ind. Ring og få en snak med mig der om .

Færgen til Egholm går hver halve time. Der kan være lidt kø, men du kommer hurtigt over for turen tager kun ca. 5 minutter. På billedet nedenfor er vi på vej mod øen med den lille færge, der indtil for få år siden var vort fartøj. Nu har vi også en stor skrummel færge der kan tage større køretøjer med over, men som er knap så sødygtig.Det er lidt forkert at tale om Egholm Gl. Skole, for skolen er faktisk den nye skole på Egholm. Den gamle lå i et lille beskedent hus nede i landsbyen på Egholm. Børnetallet voksede og husmandssteder blev oprettet, så der blev behov for en ny skole. Da børnetal igen faldt og færgefart blev regelmæssig, blev skolen overflødig og sat til salg.


En kreds af aktive folk indenfor børne- og ungdomsklubber i Aalborg Kommune gik op til daværende borgmester Marius Andersen, og fortalte at det var en dårlig ide at sælge skolen. Den skulle i stedet bruges til lejr-formål for kommunens børn og unge. Det var Marius Andersen med på var en god ide...og sådan har det således været siden dengang i 1975. Skolen blev sat i stand og vor forening varetager driften.


Vi har 2 sovesale med 8 køje-pladser i hver, - plus 2 sovepladser i et lederværelse. Skolen er fornuftig indrettet til dagsophold og til overnatning. Et stort loft er velegnet til samling og til fest-formål. Et dejligt køkken alrum er brugbart til mange slags formål. Skolen er i god drift og udstyret med det nødvendige service, borde og stole, således at der kan være op til 50 deltagere i møder og spisning.


Skolen lejes ud til børn og unge-aktiviteter, til private formål og til aktiviteter for øens beboere. Vi gennemfører ca. 30 lejemål pr.år, hvilket giver os mulighed for at vedligeholde skolen på en god måde.


Der er en boldbane ved skolen. Den kan også benyttes til at slå et telt op på eller parkere en campingvogn, hvis at der skal afholdes familie-samling på skolen. Noget skolen er meget velegnet til.


Lidt Egholm historie gør ingen skade.


Egholm havde gennem mange år betegnelsen "Vor Frue Landsogn". Først var jorden kongens jord, derpå var den knyttet til nonneklosteret inde ved Aalborg; - Vor Frue Kloster. Senere kom den under Vesterkæret sogn, da den nye kirke i vestbyen blev bygget omkring 1960. Gårdmænd på Egholm var i en lang periode fæste-bønder under herregården Rødslet. De købte sig fri omkring år 1800 og blev selvejere. Rødslet kender vi ikke mere; - for den rykkede tyskerne ned, da de skulle bygge den store lufthavn ved Aalborg. En lufthavn Adolf Hitler havde brug for.... da han ville være den store mand i verden!


Idag bor der ca. 60 store og små mennesker på øen, Engang for ikke længe siden, da der var gang i store og små landbrug på Egholm boede der 160 indbyggere...Ja sådan kan der fortælles så megen historie om den spændende lille ø ude i Limfjorden...Du er velkommen til at komme forbi....


....siden er under redaktion....